גאראם מסאלה - תבלין הודי של אמא של סגולה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



































פלאי המטבח ההודי מתחילים לטעמי כאן....
GARAM  MASALA - THE  INDIAN  SPICE  OF  SGULA'S  MOM
סיפור-סגולה עם נושא האוכל והצ'פאטי.  באר שבע + הודו + ציפי
.....................................................................................................................................................................................

המפגש הראשון שלי עם נפלאות המטבח ההודי היה בבאר-שבע, דרך ההיכרות עם סגולה ההודית, שותפה לעבודה.
 
כל יום בשעה קבועה בצהריים הגיע משלוח מאמא של סגולה - נושא אוכל זעיר עם כלים קטנטנים, שהכילו מגוון  תבשילים פיקנטיים שהשתנה מדי פעם. 
 
נהניתי לראות את סגולה צובטת במיומנות, בעזרת פיסת צ'פאטי, טעימות מפה ומשם.  עוד יותר נהניתי מטעימות ההיכרות עם המטבח ההודי....
 












 





















פרט לזיכרונות ירשתי מאמא של סגולה את סוד תערובת התבלינים שלה. 
 
לימים, כשעשיתי שיטוט באינטרנט למדתי שכנראה מדובר בגירסה שלה לגארם מסאלה.  בכל המתכונים שמצאתי ההרכב די קבוע אבל לגבי יחסי הכמויות, כמספר ההודים כנראה כך מספר הגירסאות.....

אז בחרתי לי יחסי כמויות שטובים לי וכיוון שאני עצלה... אני חוטאת לכללי ההכנה המסורתיים ופשוט טוחנת תבלינים טחונים עם שלמים במטחנת קפה.
 
.....................................................................................................................................................................................
התבלין ההודי שלי
 .....................................................................................................................................................................................
 
לטחון במטחנת קפה תבלינים שלמים+טחונים :

     -   2 כפיות הל טחון
     -   1 כפית פלפל שחור טחון
     -   2 כפיות קינמון טחון
     -   1/2 כפית ציפורן טחונה
     -   1 כף כוסברה יבשה טחונה
     -   1/2 כפית מוסקט טחון
     -   1 כפית כמון טחון
     -   1 כף כורכום טחון
     -   1 כפית פפריקה חריפה טחונה
     -   2 כפות פפריקה מתוקה טחונה
     -   4 עלי דפנה
      
.....................................................................................................................................................................................
תערובת התבלינים המקורית של אמא של סגולה 
.....................................................................................................................................................................................

אמא של סגולה ההודית אופה את התבלינים השלמים משך 20 דקות בתנור שחומם מראש.  לדבריה יש לערבב לעיתים קרובות למניעת חריכה ולכתוש במטחנת קפה. 
 
     -    ¼ כוס תרמילי הל (להשליך את הקליפה לאחר האפיה)
     -    2 כפות כדורי פלפל שחור
     -    2 מקלות קינמון
     -    2 כפיות ציפורן שלם
     -    2 כפות זרעי כוסברה
     -    זנגוויל
     -    מוסקט
     -    פפריקה מתוקה וחריפה
     -    2 כפות זרעי כמון
     -    1 עלה דפנה
     -    1 כפית מים

.....................................................................................................................................................................................
הצילום מאתר
.....................................................................................................................................................................................
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה