חציל על האש - הנחיות לבחירה, איחסון, הכנה על האש והקפאה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 
חושבים שפשוט לבחור חצילים?  אז זהו שלא.  ממש לא......
FIRE  ROASTED  EGGPLANTS - HOW  TO  CHOSE,  STORE,  BBQ & FREEZE
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-צנע עם מוכרי נפט וקרח אלטע-זאכען ומשחקי רחוב.  ציפי-ילדות
   .............................................................................................................................................
חצילים הם  כרטיס נסיעת אקספרס במנהרת הזמן הישר לילדות של תקופת הצנע.
 



ילדות של תבשילי פתיליה ופרימוס, מקררי קרח וגושי קרח נוטפים, שקנינו מדי יום וסחבנו  בריצה בעזרת תופסן קפיצי  עם ידית - זה שרק ילדי הצנע יזהו בשוק הפשפשים.




ילדות של חורף  בציפייה לצלצולי פעמונו של מוכר הנפט הקשיש,  שהתנהל לאיטו עם מיכלית קטנה מחוברת לחמור זקן.


 קריאות "אלטע-זאכען" של עגלון, שעשה עסקים בבגדים וציוד ביתי יד שניה.


ילדות בלי רדיו, טלוויזיה, מחשב ואפילו משחקים.  מאידך, ילדות משופעת בהנאות ממשחקי רחוב עשירי דמיון ופעילות פיסית - "מחבואים", "תופסת", "חבל", "עמודו "(בכדור), "שלום אדוני המלך", "אחת-שתיים-שלש דג מלוח", "קלאס", "אולר", "ג'ולות", "חמש אבנים" ועוד ועוד.
ואם בתקופת הצנע עסקינן, אז חשוב להבהיר שכ-ו-ל-ם היו עניים ואנחנו, הילדים, לא רק שלא חשנו בזה, אלא היינו מאושרים ועשירים בחוויות בטעם של פעם - לול תרנגולות בחצר באמצע העיר, משקי עזר עמוסי עצי פרי  וערוגות ירק ו"התפלחויות" לגינות של השכנים כדי "לסחוב" פירות …...
תקופת הצנע הותירה לאמהות הפולניות מבחר דל מאד של מוצרי מזון .  תוסיפו לזה את החיוורון האנמי של הבישול הפולני ותקבלו מקסימום חצילים בטעם כבד ושניצל חצילים ברסק עגבניות מתוק .
 
כך גדל לו דור שלם שבוי באנטגוניזם היסטורי לחצילים, דגים ודגים מלוחים.   במרוצת השנים נדהמתי לגלות את שפע הטוב שגלום בירק היפהפה-סגול-מבריק הזה .

  .............................................................................................................................................


חציל על האש - הנחיות לבחירה, אחסון, הכנה על האש והקפאה
  .............................................................................................................................................

החצילים - להכין כמות גדולה - מעט לשימוש מידי והרוב להקפאה :
-   לבחור חצילים מוצקים, מבריקים בצבע סגול כהה, קלי משקל ועם גבעול ירוק
    רענן

אידוי ו/או קלייה על האש :
-   לצקת על הגז שכבת מים דקה להקלה על הניקוי
-   להניח 1/3 מכמות החצילים על רשת על הגז ולקלות 8 דקות מכל צד
-   לקלוף את שאר החצילים ולחתוך לקוביות גדולות
-   להרתיח בסיר רחב מעט מים, להניח את קוביות החצילים על מסננת
    אידוי (רצוי מסיליקון), לכסות, להנמיך את האש ולאדות עד ריכוך, כעשר דקות,
    בכמה "נגלות"

הטיפול בחצילים וההקפאה :
-   החציל משחיר ומאבד טעם במגע עם מתכת (כף ערבול, מסננת, סכין, מעבד
    מזון) ומומלץ להשתמש בעץ ופלסטיק
-   לערבב את שני סוגי החצילים במסננת פלסטיק ולהגיר נוזלים משך חצי שעה עד
    שעה
-   להשתמש מידית בכמות קטנה והשאר יוקפא בקופסאות קטנות, יופשר ויחומם
    מעט להחזרת הטעם החרוך

מגוון סלטי חצילים על האש תמצאו כאן :
http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search?q=%D7%97%D7%A6%D7%99%D7%9C
  .............................................................................................................................................

  .............................................................................................................................................
FIRE  ROASTED  EGGPLANTS - HOW  TO  CHOSE,  STORE,  BBQ & FREEZE
   .............................................................................................................................................
 

Eggplants - Prepare a large amount - some to use immediately and the majority for freezing :
     -   Choose firm eggplants, dark purple, shiny, lightweight and with
         fresh green stalk
 
Steaming and roasting on the fire:  
     -   Pour some water in a large saucepan on the gas to make it easy
         to clean
     -   Lay 1/3 of the eggplants on a metal grid on the gas and roast

         aboutminutes on each side
     -   Peel 2/3 of the eggplants and cut into large chunks
     -   Boil some water in a large saucepan, place the eggplant cubes
         on a steaming strainer, cover, reduce heat and steam to soften,
         about ten minutes, in several "rounds
 
How to take care and freeze eggplants :     
     -   Eggplasns blacken and lose taste when they touch metal and it is
         recommended to to use wooden and plastic tools 
     -   Mix the steamed and roasted eggplants in a plastic colander and
         set aside for 30-60 minutes to filter liquids
     -   Use a small amount immediately and the rest will be frozen in
         small boxes

Here you can find a variety of salads :
http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search?q=%D7%97%D7%A6%D7%99%D7%9C
 
.............................................................................................................................................
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה