גראטן דופין צרפתי -תפוחי אדמה אפויים מוקרמים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


ט - ע - י - ם  -   "עוגת" תפוחי אדמה אפויים בשמנת וגבינות.
 הציפוי החיצוני שזוף ופריך והפנים גבינתי עשיר מוקרם
  FRENCH  GRATIN  DAUPHINOIS
 סיפור - הקוסמת הגמדה מפריס. טיולים + צרפת + זוגיות + 70


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

גרטן-דופין מחזיר אותי לפריס של שנות השבעים.



שם, ברי-דה-ריבולי, אירח אותנו זוג חביב של ניצולי שואה, בני דודים של אבי.   היא, קטנת קומה ופעלתנית והוא, איש גבה קומה שחסה בחום על הקטנה, שלא הגיעה הרבה מעבר למותניו....

בסוף יום עבודה מתיש נכנסה הדודה למטבח עם מצרכים טריים שנאספו בדרך הביתה והפתיעה אותנו בארוחה הצרפתית הנפלאה שהפיקה. הקשר ל"פולניות" הצפויה היה מקרי לחלוטין וזה עם כל הכבוד שיש לי לאוכל פולני אותנטי. 

כבמטה קסמים הניחה את המצרכים במחבת, "ריקדה" בין המחבת והקערות השונות ותוך חמש דקות נהנינו מבגטים מתפצפצים, צלעות טלה בפטריות ויין, סלט ירוק רענן מתובל בוויניגרט עשיר ומגש גבינות נפלאות ויין טוב לקינוח.

לא בכדי קראנו לה הקוסמת הגמדה מפריס.....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
גרטן-דופין צרפתי - 6-8 מנות
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
טיפים לאפייה מראש :
א.   ניתן לאפות 1-2 שעות מראש ורק לחמם בתנור משך 10-15 דקות לפני ההגשה
ב.   ניתן לסיים את האפייה 30-40 דקות לפני ההגשה ולהשאיר בתנור כבוי
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
להכין מראש
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הבצלים - להזהיב במחבת :
        -    25 גרם חמאה
        -    2 בצלים גדולים חתוכים לטריזים
        -    1 כפית מחוקה מלח דק
        -    3 שיני שום קצוצות (לטיגון של דקה עם הבצל המושחם)
תפוחי האדמה - 1 ק"ג תפוחי אדמה דזירה אדומים (6 בינוניים-גדולים) :
        -   לקלוף ולפרוס דק במנדולינה או לעובי 3 מ"מ
        -   להשרות את תפוחי האדמה במים קרים ולערבב היטב כדי להסיר את

            העמילן
        -   לפני השימוש יש לסנן את תפוחי האדמה ולייבש במגבת
הגבינה המגוררת :
        -    3/4 כוס (100 ג' ) צהובה 9% ומעט פרמזן
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 בניית המנה בקדירת חרס אובאלית ברוחב 20 ס"מ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
        
-   לפזר את הבצל בתבנית המשומנת בחמאה

-   לערבב בקערה ולפזר על הבצל שבתבנית :

        -    תפוחי האדמה הפרוסים
        -    הגבינה המגוררת (מתוך זה לשמור בצד 3 כפות לציפוי)
        -    1 כפית תימין יבש
        -    1/2 כפית אגוז מוסקט
        -    1/2 כפית פלפל שחור גרוס
        -    1 כפית מחוקה מלח דק
-   לפזר על תפוחי האדמה :
       -   1 שמנת לבישול 9% (כוס)
       -   3 כפות הגבינה שנותרו
       -   25 גרם חמאה מפוזרת בפיסות קטנות
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
האפייה
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-   לחמם תנור ל-200 מעלות ולהניח בשליש העליון של התנור
-   לאפות משך 1.5 שעות, עד שהגבינה מבעבעת, תפוחי האדמה רכים, הנוזלים

    נספגו והמעטה חום-זהוב ופריך
-   להמתין 5 דקות לפני ההגשה
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 הצילומים מהאתרים   
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה