מלפפונים פיקנטיים כבושים במלח בסגנון אשכנזי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 
המלפפונים הכבושים שהכינה טל, בתי הבכורה, הזכירו לי שבילדותי העדפתי את הקנויים על הביתיים ורק עם השנים נולדה אהבה נוסטלגית לטעם המיוחד של הכבישה הביתית
JEWISH  ASHKENAZI  PICKLED  CUCUMBERS  IN  SALT   
SEE  TRANSLATION  BELOW     
 סיפור - תמונות ושורשים מבית אמי - סבתא מרים.  תמונת כבושים של טל. ציפי-ילדות + 70



.....................................................................................................................................................................................

כמה חבל שאת הטעמים והריחות, של המלפפונים הכבושים הביתיים, לא ניתן להעביר כאן, אבל הם שמורים איתי ומחברים אותי לשורשים שלא הכרתי.

כתוצר של הדור השני לשואה גדלתי בתחושה שאסור לשאול כלום על העבר, תחושה שלא פסחה גם על סיפורי שורשים שהתייחסו לתקופות שקדמו לשואה.

כך נותרתי עם סבתא אחת לפליטה וכמעט אפס סיפורי שורשים, שחלקם אולי פרי דמיונו היצירתי של ילד קטן....

אביא פה תמונות ושברי סיפורים מבית אמי (על אבי יסופר בנפרד).

זוכרת את סבתי היחידה אתל, אם אמי, שאהבה אותי בשקט ובעדינות שאפיינו אותה.  היא לימדה אותי אידיש וסריגה ונעלמה מחיי בהיותי בת עשר.  זו התמונה היחידה שנותרה לי איתה.
סבתא אתל התאלמנה בגיל צעיר, נותרה עם תשעה ילדים ופרנסה אותם בדוחק בעזרת חנות המכולת שהיתה צמודה לביתה בעיירה הקטנה לחוביץ', בקרבת ברנוביץ' שבפולין.
   אמי התייתמה מאב בגיל שלש והיו עוד שני תינוקות נוספים צעירים ממנה.  יוסף הבכור, בן השלש-עשרה שימש "אבא" לשמונת אחיו ומסיפורי אמי למדתי על ילדות קשה עם עבודה מתישה בשדה העזר המשפחתי.

סבתי ושישה מילדיה שרדו את השואה.  השאר נרצחו עם משפחותיהם.
 בתמונה - סבתא אתל יושבת שנייה משמאל, אמי עומדת מימין עם כל אחיה ואחיותיה והסבים

......................................................................................................................................................................................
מלפפונים פיקנטיים כבושים במלח בסגנון אשכנזי
 ......................................................................................................................................................................................
עיקור הצנצנת :
א.   למניעת ניפוץ הזכוכית שמים מגבת מתחת לצנצנת ומניחים כף מתכת בתוך

      הצנצנת.  יוצקים מעט מים רותחים לתוך הצנצנת, מגלגלים ושופכים
ב.   למלא צנצנות בחצי גובה מים ולחמם כל צנצנת 2 דקות במיקרוגל

מצרכים :
-    12 מלפפונים מוצקים - מעדיפה את החפיסות הארוזות של המלפפונים הזעירים 
-    1 פלפל ירוק / אדום חריף פרוס דק
-    3 שיני שום פרוסות
-    1/2 כפית גרגרי כוסברה גרוסים
-    5 גבעולי שמיר

-    2-3 כפות חומץ - עדיף בן יין
-    מים רותחים, מה שמאיץ את תהליך הכבישה
-    מלח גס ביחס של 1 כפית גדושה לכוס מים
אופן ההכנה :
-   לעקר את הצנצנת

-   לפזר בתחתית הצנצנת זרעי כוסברה, פרוסות של שום ופלפל חריף
-   לנקב את קצות המלפפונים בקיסם
-   לדחוס היטב את המלפפונים. אם לא ניתן להכניסם שלמים, אפשר לחצות אותם 
-   לחתום בגבעולי שמיר - אלה ימנעו מגע מחמצן של המלפפונים 
עם האויר
-   להניח מגבת רטובה מתחת לצנצנת הכבישה
-   לפזר מלח  ולצקת מים רותחים
-   להניח ל-2-3 ימים בשמש לזירוז תהליך הכבישה
-   להכניס לקירור כשהמלפפונים משנים גוון ובעיקר כשהמים נעכרים מעט
טיפים :
-   לא להכין כבושים בזמן מחזור חודשי
-   להוציא מהצנצנת רק עם כלי מתכת נקי.  לא כלי עץ לעולם לא בידיים – כל זה
    למניעת היווצרות עובש
-   אם המלפפונים יצאו חריפים מדי, אפשר להציל את המצב ע"י  תמיסת מים וסודה
    לשתייה, שבהם יוטבלו המלפפונים החמוצים לכמה שעות ולאחר מכן ישטפו במים
    ואז יהיו מוכנים לאכילה
......................................................................................................................................................................................
......................................................................................................................................................................................
 JEWISH  ASHKENAZI  PICKLED  CUCUMBERS  IN  SALT   
......................................................................................................................................................................................

STERILIZING  THE  JARS :  
    A.  To prevent glass shattering, put a towel under the jar and put a
          metal spoon in the the jar. Pour some boiling water into the jar,
          roll and pour
   B.   Fill jars half-height with water and microwave every jar for 2

         minutes 

INGREDIENTS :  
   -   12 solid cucumbers - I prefer the packed tiny cucumbers
   -   1 hot pepper green / red, thinly sliced
   -   3 cloves of garlic, sliced
   -   1/2 tsp crushed coriander grains
   -   5 sprigs of dill   -   2-3 tbsp of vinegar
   -   Boiling water, which speed up the marinating process
   -   1 heaping teaspoon sea salt per cup
PREPARATION :  
   -   Sterilize the jar
   -   Sprinkle the bottom of the jar with coriander seeds, slices of garlic

       and hot pepper
   -   Pierce the ends of the cucumbers with a toothpick
   -   Compress well the cucumbers. If you can not put them whole, cut

       in half
   -   Lay above dill sprigs
   -   Sprinkle the salt and pour boiling water
   -   Leave for 2-3 days in the sun to hasten the marinating process
   -   Refrigerate when the cucumbers are changing color and especially

       when the water darken slightly
 
TIPS :
   -   Do not prepare pickles during menstruation
   -   Take out of the jar only with clean metal tools . do not take out with
       your hands or a wooden tool - all of of this prevent the mold
       creation
......................................................................................................................................................................................


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה