נודלס בירקות בנוסח סצ'ואן מהמטבח ההודי סיני - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


  מנה פיקנטית צבעונית טעימה ומשביעה והכל בסיר אחד
SCHEZWAN  VEGETABLE  NOODLES  FROM  THE  CHINESE-INDIAN  CUISINE
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור - אסנת "מנוע כפול" + באר שבע
.............................................................................................................................................

אסנתי, בתי השלישית, "סנדוויץ'" מתוק ומצחיק.....  



רק תסתכלו על התמונות הראשונות שלה, עם השיער המקורזל, סרבן ה"קוקו", וקשה שלא להבחין בחן, במבט הקונדסי, בהומור, במצחיקנות ובאין-סוף האנרגיות שקרנו ממנה  וזיכו אותה בכינוי "מנוע כפול"……...



אלה מלווים אותה עד היום עם כל כך הרבה קסם אישי וכשרון תיאטרלי-קומי. 
אלה התכונות שדחפו אותה להעמיס תרמיל כבד על הגב ולצאת לבד למסע של כמה חודשים למזרח, כשאני צופה בה ממרחק בדאגה ו...בקנאה.



אז לזכר אותו מסע והאהבה הגדולה שאת רוחשת למזרח הרחוק, קבלי תזכורת טעימה וריחנית....
.............................................................................................................................................
אטריות בירקות בנוסח סצ'ואן מהמטבח ההודי סיני
.............................................................................................................................................

אם משתמשים בכל הרכיבים, הכמויות יסעידו "גדוד"...

מצרכים :


   לאטריות :
     -   200 גרם "נודלס" רחבות
   לרוטב :
     -   1 כף חומץ

     -   1/4 כוס רוטב סויה
     -   2 כפות קטשופ
     -   2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
     -   טפטוף של שמן שומשום
     -   1/2 כפית סוכר - "לחתוך" את החריפות
     -   מעט מים לקבלת משחה סמיכה
     הירקות - כולם או חלקם :
     -   3 גבעולי סלרי עלים קצוץ דק (עיקר הטעם)
     -   1 בצל גדול
     -   3 גזרים

     -   1 פלפל אדום
     -   1 פלפל ירוק
     -   1 כוס שעועית ירוקה
     -   1 כרובית קטנה
     -   בסוף, להקפצה של כמה שניות :
         -   1/4  כרוב
         -   1 חפיסה של פטריות שמפיניון
   מצרכים לתיבול בתחילת ההקפצה :
        -   2 כף שמן
        -   7 שיני שום קצוצות
        -   פלפל חריף קצוץ / שאטה גרוס
        -   1 כף זרעי שומשום
        -   1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
   תוספות לאחר ההקפצה :
        -   1/3 צרור כוסברה

        -   1/2 כוס נבטים
   לעיטור :
        -   2 בצל ירוק חתוכים באלכסון

.............................................................................................................................................
אופן ההכנה :
-   האטריות :
      -   לבשל אל-דנטה לפי הוראות היצרן, לשמן מעט, לגזור למקטעים קצרים
          ולשמור בצד
-   הרוטב
     -   להכין מראש ולערבב
-     הירקות
     -   חתוכים מראש לז'וליאנים / קוביות / פרוסות
-   ההקפצה :
     -   להלהיט ווק ולהקפיץ בזריזות את מצרכי התיבול - שמן, שום, פלפל חריף,
         שומשום וג'ינג'ר
     -   להוסיף את הירקות, לפי הסדר הרשום, להקפצה של 2-3 דקות ובסוף
         להקפיץ את הכרוב והפטריות רק כמה שניות 
     -   להוסיף את האטריות והרוטב לווק לחימום וערבוב
     -   לתקן טעמים עם מלח או רוטב סויה
     -   להסיר מהאש, להוסיף נבטים וכוסבר ולערבב
-     העיטור
     - עם בצל ירוק

מנות נילוות :
     -   עוף בדבש
.............................................................................................................................................
הצילום מאתר

.............................................................................................................................................
SCHEZWAN  VEGETABLE  NOODLES  FROM  THE  CHINESE-INDIAN  CUISINE
 ............................................................................................................................................
           
INGREDIENTS :

Noodles :
      200 grams of wide noodles
 Sauce  :
      1 tbsp of vinegar
      1/4 cup of soy sauce
      2 tbsp of ketchup
      2 tbsp of sweet chilli sauce
      A drizzle of sesame oil
     -   1/2 tsp of brown sugar - to "cut" the spiciness     
     -   A bit of water to make a paste
Vegetables - all or part :
      3 stalks of celery, finely chopped 
      1 large onion
      3 carrots
      1 red pepper
      1 green pepper
      1 cup of green beans
      1 little cauliflower
     -   1/4 cabbage
      1 packet of mushrooms
Ingredients for seasoning at the beginning of stir-frying :     
     -   2 tbsp of canola oil
      7 cloves of garlic, chopped
     -   Chopped hot pepper / hot Shatta flakes
     -   1 tbsp of sesame seeds
      1 inch of grated ginger root
Optioal after stir-frying :
     -   1/3 bunch of coriander
      1/2 cup bean sprouts
Garnishing :
      2 green onions sliced diagonally
 


.............................................................................................................................................

PREPARATIONS :

The noodles :    
     -   Cook a- dente according to manufacturer instructions, oil slightly,
         cut into small segments and keep aside
The sauce :
     -   Prepare in advance - mix and keep aside
Vegetables :
     -   Pre-cut into strips / cubes / slices and keep aside
Stir-frying :
     -  Heat the wok and stir-fry quickly the seasoning ingredients - oil,
        garlic, hot pepper, sesame-seeds and ginger
     -   Add the vegetables, in the order listed, to be stir-fried about 2-3
         minutes.  At the end add the cabbage and mushrooms just for few
         seconds
     -   Add the noodles and sauce to the wok - heating and mixing
     -   Fix flavors with salt or soy-sauce
     -   Remove from heat, add bean-sprouts and coriander and mix
Decoration :
     -   Decorate with green onions
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה