לימון כבוש מרוקאי - ISRAELI FOOD אוכל ישראלי



הלימון הכבוש משמש תוספת נפלאה לבישולי המטבח הצפון אפריקאי
    MOROCCAN   PRESERVED  LEMONS
 סיפור-איתן אוסף הרבה ליים בידיים
.............................................................................................................................................

יש לי "מנוי" קבוע על עץ הליים של דינה וזו, בתמורה, מקבלת ממני "מס" שנתי של צנצנת ליים כבוש.

איתן, נכדי בן השנתיים ליווה אותי לקטיף הליים.  עמד מתחת לעץ והתעקש לקטוף במו ידיו .  מדהים איך למד מהסבר קצרצר גם להיזהר מהקוצים וגם לקטוף רק פרי צהוב ולפסוח על הירוק.  הדהימה אותי יותר מכל עקשנותו לאסוף בידיו הקטנטנות הרבה ליים, כמוני, ללא עזרה ……. ואת הפירות שנפלו, כי לא יכול להכיל בידיו, אסף ללא לאות  ולא ויתר…….. כנראה חשב שיוכל להתחרות בידי הענק של אבא שלו....


לימים עייפתי מהעיסוק בחרצני הליים ועברתי לכבישת לימונים גדולים פרוסים.  סוף עונת הלימונים מתאימה לכבישה.

הלימון הכבוש משמש תוספת נפלאה לבישולי המטבח המרוקאי, לתיבול זיתים כבושים, לסנדויץ' טונה (פריקאסה), לתבשיל זיתים, לעוף עם זיתים, לדגים פיקנטיים ועוד ועוד. 



............................................................................................................................................. 
לימונים כבושים מרוקאיים
.............................................................................................................................................






























לבחור לימונים גדולים צהובים בעלי קליפה בשרנית





























לפרוס את הלימונים לפרוסות עבות



























לערבב מלח גס ופפריקה מתוקה


לטבול את פרוסות הלימון בתערובת המלח והפפריקה



לדחוס את פרוסות הלימון בצנצנת מעוקרת

ובתיאבון....


מצרכים :
-   2 ק"ג לימון לא קלוף בעל קליפה צהובה עבה (6 לימונים נכנסים לצנצנת המצולמת)
-   תערובת (ניתן להגדיל את הכמות לפי הצורך)
       -   כוס מלח גס
       -   1 כף פפריקה מתוקה
-   מיץ לימון טבעי
-   שמן קנולה

אופן הכנה :
-   עיקור הצנצנות
          א.   למלא במעט מים רותחים, לגלגל ולשפוך.  להיזהר מניפוץ
                הזכוכית ע"י הנחת כף מתכת בתוך הצנצנת ויציקת המים עליה
          ב.   טרם נוסה - למלא צנצנות בחצי גובה מים ולחמם כל צנצנת 2 ד'
                במיקרוגל
-   להדק כל פרוסת לימון לתערובת, משני צדיה, כמו שמצפים שניצל בפירורי לחם
    ולדחוס היטב בצנצנת
-   להניח בחוץ למשך 3-7 ימים להגרת מיץ ולנער כל יום
-   להוסיף מיץ לימון טבעי עד לכיסוי הפרוסות
-   לצקת שמן קנולה בגובה 1 ס"מ, ככיסוי עליון, למניעת עובש
-   לאחסן במקרר
-   הלימון הכבוש מוכן כעבור 7-18 יום ונשמר לי במקרר משך שנה-שנתיים, או עד
    שנגמר

ממרח לימונים כבושים :
-   כשהלימון הכבוש מוכן אפשר לטחון חלק ממנו למחית חלקה בבלנדר ולהעביר
    לצנצנת מעוקרת
-   לצקת שמן קנולה ככיסוי עליון, בגובה 1 ס"מ, למניעת עובש
-   לאחסן במקרר

טיפים :
-   לאריכות חיים ומניעת עובש מומלץ להוציא מהצנצנת רק עם כלי מתכת נקי. לא
    כלי שאכלנו בו, או כלי עץ ולעולם לא בידיים
-   לא להכין כבושים בזמן מחזור חודשי


.............................................................................................................................................

MOROCCAN   PRESERVED  LEMONS
.............................................................................................................................................


Preserved lemon is a wonderful addition to Moroccan cuisine - Pickled olives seasoning, tuna sandwich (frikasee), olives stew, chicken with olives, spicy fish and more.


.............................................................................................................................................


INGREDIENTS :


- 2 kg unpeeled lemons with a thick yellow peel
- Mixture (can be increased as needed) :
        - A cup of coarse salt
        - 1 tablespoon sweet paprika
- Natural lemon juice
-   Canola oil PREPARATION :
- Fill with a little boiling water, roll and pour. Be careful about shattering the glass by placing a metal spoon inside the jar and pouring water on it
- Tighten each slice of lemon to the salt mixture, on both sides, and squeeze well in a jar
- Put outside for 3-7 days and shake every day
- Add natural lemon juice until the slices are covered
- Pour 1 cm canola oil, as a top cover, to prevent mold
- Store in the fridge
- Preserved lemons are ready 7-18 days later and kept refrigerated for a year or two, or until finished PRESERVED LEMONS SPREAD :
- When the lemons are ready you can grind some of it into a smooth mash, with a blender and transfer to a sterilized jar
- Pour canola oil, as a 1 cm top cover, to prevent mold
- Store in the fridge TIPS :
- For longevity and mold prevention it is recommended to remove from the jar only with clean metal tools. Not a tool we ate with, or wood and never with our hands

.............................................................................................................................................


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה