'קוסקוס' קינואה & הכל אודות הקינואה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי





הקינואה יכולה לשמש תחליף נפלא לקוסקוס ובורגול.  היא מומלצת לסוכרתיים, לצליאקים ולשומרי משקל.  היא עתירת ערכים תזונתיים, קלה מאד לעיכול ומהירת הכנה
  QUINOA  "COUSCOUS" &  ALL  ABOUT QUINOA
סיפור-כל מה שרצית לדעת על קינואה

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
קינואה - QUINOA - אם הדגנים", כפי שהייתה ידועה ע"י האינקה,  אינה ממש דגן, אך היא נחשבת לדגן בגלל צורת הבישול וההכנה שלה. בעצם זהו פרי בוטני של צמח הגדל באזור האנדים.

הקינואה מופיעה בגווני לבן, אדום ושחור.  הערכים התזונתיים דומים אלא שהאדומה עשירה בליקופן, שהוא נוגד חמצון חיוני , והשחורה עשירה יותר בברזל.  שתי האחרונות בולטות בטעמן המעודן יותר, וצבען, אדום-חמְרה  או שחור, שנשמר בבישול והופך את המנות
לססגוניות .  אפשר  לבשלן לחוד ואפשר לשלב את שלושתן יחד.
 מומלץ  ורצוי לשמור את הקינואה במקרר או בפריזר.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הערכים תזונתיים של הקינואה
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-   הקינואה עשירה מאוד בחלבון זמין ואיכותי, חלבון מלא ביחסים הדומים מאד
    לחלב (חלב אם או חלב מלא)
-   בקינואה יש גם פחמימות, סיבים תזונתיים ושומנים (הרבה חומצת שומן

    לינולאית).  היא עשירה במינרלים רבים (סידן, אשלגן מגנזיום, מנגן,
    ברזל, אבץ) וויטמינים (B, E)
-   לצליאק - הקינואה אינה מכילה גלוטן.  אפשר לטחון אותה לקמח ולהכין ממנה

    לחמים ושאר דברי מאפה, פסטות, מיקסים לפנקייק, טורטיות ועוד
-   לסוכרת - לקינואה ערך גליקמי נמוך 35, שמתאים לחולי סוכרת
-   הקינואה מרגיעה את עצבים ומשרה תחושת רוגע
-   הקינואה מומלצת לאנמיים


 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 "קוסקוס" קינואה
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
המתכון מניב 9 כוסות קינואה מבושלת אוורירית, מעט אל-דנטה וללא כל מרירות, למרות שלא שוטפים אותה.
מצרכים :
-   3 כוס קינואה
-   4 כף שמן זית
-   4.5 כוסות מי ברז
-   1 כפית מלאה כורכום
-   1 כפית מלאה מלח דק
ההכנה :
-   לטגן את הקינואה בשמן משך 5 דקות ולערבב למניעת חריכה.  הגרגרים

    מתפצחים ומקבלים ריח קלוי
-   להוסיף מים, כורכום ומלח ולהביא לרתיחה תוך ערבוב
-   להנמיך את האש, לכסות לבשל 20 דקות
-   להסיר מהאש ולהמתין 10 דקות לפני פתיחת הסיר
-   לפורר ולהגיש עם מגוון תבשילים שמלווים קוסקוס ובורגול
-   אפשר להגיש מיד, אם כי הטעם משתבח למחרת היום
-   ניתן גם להקפיא
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה