מרק אפונה מחיתי של סבתא מרים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי




עדיין זוכרת את ניחוחות השום שאפפו את הבית, כשהייתי חוזרת הביתה מהגן, ואת הסמיכות המנחמת בימות החורף הקרים
 GRANDMA  MIRIAM'S  CREMY  SPLIT  PEA  SOUP
 סיפור-סבתא מרים עולה לארץ עם שליח.  ציפי-ילדות


 .............................................................................................................................................

דור שני לשואה גדל עטוף בתחושה שאסור לגעת בעבר הוריו, מה שיצר חסך של סיפורי שורשים מהתקופה שקדמה לשואה וחבל.
כך יצאתי גם אני לחיים כשאני ניזונה מפירורי מידע, שאולי חלקם מבוססים על הרי-הרים של דמיון ילדי...
זוכרת שיום אחד מצאתי באלבום המשפחתי תמונת עלם חמודות עם בלורית וחזות "צברית" לימינה של אמי והעזתי לשאול...
אמי, סבתא מרים, הגישה לי קערית עמוסה מרק אפונה מהביל וגללה סיפור מרתק על עלייתה ארצה בגיל שבע עשרה.
ממש ערב פרוץ מלחמת העולם השנייה שוגרו לפולין שליחים, שתפקידם היה להינשא פיקטיבית לצעירות וצעירים יהודיים על מנת להשיג "סרטיפיקט" שיאפשר עלייה ארצה.
לדבריה הבחור דווקא רצה מאד להמשיך בקשר "על אמת", אבל היא לא גילתה בו עניין.....
בלעתי בשקיקה את הסיפור ואת המרק שליווה אותו כרקע.


עדיין זוכרת את ניחוחות השום שאפפו את הבית, כשהייתי חוזרת הביתה מהגן, ואת הסמיכות המנחמת בימות החורף הקרים.
המתכון הזה מנסה לשחזר מנבכי זכרוני את טעמי הילדות.  לקח לי אמנם שישים שנה להעז, לנסות ואפילו להצליח ויצא
ט-ע-י-ם ...  ט-ע-י-ם .....
.............................................................................................................................................
 מרק אפונה מחיתי של סבתא מרים
.............................................................................................................................................







מצרכים :
-   3 כף שמן קנולה
-   1 בצל גדול קצוץ גס
...........................................................................................................................................................
-    4 ליטר מים
-    2.5 כוסות (½ ק"ג) אפונה יבשה שטופה היטב
-    12 גזרים  ענקיים פרוסים גס
-    1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
-    12 שיני שום גדולות פרוסות
.............................................................................................................................
-    מלח דק  (3 כפיות גדושות או לפי הטעם)
-    7 שיני שום קצוצות
.............................................................................................................................
-   לנטיפי הביצים   -   3 ביצים L
.............................................................................................................................
אופן הכנה :
-   להשחים בקדרה גדולה שמן ובצל
-   להוסיף מים,אפונה, גזרים, פטרוזיליה ו-12 שיני שום
-   לבשל שעה וחצי, לאחר רתיחה
-   לכבות את האש ולהוסיף מלח ו-3 שיני שום קצוצות
-   לטחון למחית חלקה בבלנדר מוט
-   לנטיפי ביצים  -  לטרוף את הביצים ולטפטף במעגלים למרק,  תוך כדי בחישה
                      
להגשה :
-   לבחירה - קרוטונים
                - פטרוזיליה קצוצה דק
..........................................................................................................................................................................
 ..........................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה