ג'ריש/גרישה - בורגול דק כתחליף לקוסקוס - הכל אודות הערכים התזונתיים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


בורגול דק יכול לשמש תחליף לקוסקוס – קל ומהיר הכנה, אוורירי, בריא וטעים
  GRISHA - THIN  BULGUR  AS
  A  COUSCOUS  SUBSTITUTE
סיפור-אסתר ומשלוח המנות שהל קוסקוס וסלטים.  באר שבע

.............................................................................................................................................

עוברים דירה מירושלים לבאר שבע.  תכונת המעבר, הבית עמוס הארגזים, הניקיונות, הפריקה, ההתארגנות בבית חדש ובמיוחד קשיי המעבר מירושלים האהובה לבאר-שבע המאובקת - כל זה דחק את מלאכת הבישול הצידה.
    
צהרי שישי.  תחושת חוסר אונים מול אין-סוף ארגזים, שלא נגמרים,  אין ארוחת שבת חמה ומצב הרוח  לא קל, בלשון המעטה. 

זוכרת את דלת המטבח האחורית נפתחת וטס ענק מהביל מושט אלי, מסתיר את אסתר, שכנתנו החדשה המרוקאית.  טס עם "הר" של קוסקוס, עליו חומוס, ירקות מאודים ופיסות עוף. סביב זה סודרו קעריות קטנות עם אריסה ומגוון סלטים מבושלים חריפים  ו-ה-ר-י-ח  הנפלא כמעט גרם לי לעילפון.

במענה למבטי הנדהם הסבירה לי אסתר, בפשטות האופיינית לה ובחיוך של טוב, שאצלם נהוג לשגר משלוח מנות, בעיקר כשמכינים קוסקוס. 

לא יכולתי לעצור את דמעות התודה מול המחווה הלבבית כל-כך, שאפשרה לנו להתכנס סביב שולחן שישי עם ארוחה חמה.

 
לימים מצאתי שבורגול דק יכול לשמש תחליף לקוסקוס – קל ומהיר הכנה, אוורירי וטעים.  אני מכינה אותו ממש כמו אורז.

 ......................................................................................................................................................................................
ג'ריש/גרישה - בורגול דק כתחליף לקוסקוס והכל אודות הערכים התזונתיים 
 ......................................................................................................................................................................................

גרישה / ג'ריש - בורגול טחון דק, מקבוצת הדגנים.  הוא עשוי מחיטה מלאה ומנוקה, שנגרסת לאחר בישול וייבוש בתנורים מיוחדים. הוא עשיר בוויטמינים מקבוצת B, סיבים תזונתיים, אשלגן וכן במינרלים כגון סידן וברזל, משמש בדרך כלל להכנת דייסות ונאכל לרוב עם מוצרי חלב.  

בעוד שאת הבורגול הדק ניתן להשרות במים ולהוסיף לכל סלט, הרי שאת הבורגול האורגני- גס, יש לבשל, באופן דומה להכנת אורז.  

  ......................................................................................................................................................................................

מצרכים להפקת 8.5 כוסות מבושלות :
      -  2 כף שמן זית
      -  2 כוסות ג'ריש/גרישה
      ................................................
      -   4 כוסות מים
      -   2 כפיות מלח גס
      -   1 כפית כורכום
      ................................................

 אופן הכנה :
-   לטגן מעט שמן זית וג'ריש, רק עד שקיפות 
-   להוסיף מים, מלח וכורכום ולהביא לרתיחה, תוך בחישה
  להנמיך את הלהבה, לבשל עם כיסוי משך 15 דקות
-   להמתין 10 דקות לפני פתיחת הסיר
-   לפורר ולהגיש כתחליף לקוסקוס


הקפאה

 -  ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
............................................................................................................................................
  התמונות מהאתרים
                 
http://www.bbc.co.uk/food/bulgur_wheat
............................................................................................................................................
  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה