גפילטע פיש - דג ממולא אשכנזי של סבתא צפורה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

לא בדיוק מאכל גורמה...אבל איך אפשר בלעדיו בחג...שהרי לנוסטלגיה יש טעם נפלא...
JEWISH  GEFILTE  FISH - ASHKENAZI  STUFFED  CARP
SEE  TRANSLATION  BELOW 
 סיפור-גפילטע-פיש של סבתא צפורה ותמונת הכלי שלה. זוגיות +  70
.............................................................................................................................................

זוג סטודנטים צעיר מגיע לחיפה לביקור הורים.  בכל ביקור אצל חמותי,   
סבתא צפורה, ראיתי את אישי נמשך כבכבלי קסם למקרר וטועם בהנאה, עוד ועוד, מהדג הממולא של אמו. 

כלה חכמה יודעת שחשוב שתכבד ותשאיר טריטוריה שהיא כולה של חמותה . 

במהלך השנים בשלתי אין-סוף מטעמים, אבל מעולם לא דג ממולא.  דאגתי שמנה זו תהיה תמיד תרומתה של סבתא צפורה לשולחננו בכל ביקוריה אצלנו.

סבתא ציפורה הלכה לעולמה לפני שנים ומאז אני עושה מעשה כפירה...  מצאתי שהדג הקנוי של "קלאסי-דג" שומר על טעמי הבית ורק צריך להוסיף לו גזר מאודה.... 

 שמרתי כאן את המתכון שנמסר לי מפי סבתא צפורה.  כיוון שהוא ניתן ללא כמויות נעזרתי במתכון מספרו של שמוליק כהן, אבל כאמור, טרם ניסיתי אותו.....



 



הדג הממולא של טל בתי בכלי המקורי של סבתא צפורה
............................................................................................................................................
גפילטע פיש אשכנזי של סבתא צפורה - 4-5 מנות
.............................................................................................................................................
 
התערובת לכדורי הדג : 

-   לקצוץ במעבד מזון :
     -   500 גרם קרפיון טחון מופשר וסחוט  מעודפי נוזלים
     -   2 בצלים בינוניים

-   להוסיף לעיסה  :
     -   1-2 ביצים (יש ששמים אחת טריה  ואחת קשה)
     -   1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס 

     -   1/2 כפית מלח 
     -   2-3.5 כפות סוכר - לפי הטעם 
     -   1/4 כוס פירורי לחם, או קמח מצה - בכמות שתיצור תערובת שניתנת לעיבוד
-   להשהות לרבע שעה

 ............................................................................................................................................

ציר הירקות :
-    להרתיח      -   3 כוסות מים 
                      -   1 בצל גדול פרוס
                      -   1-2 גזרים שלמים
                      -   1/2 כפית פלפל לבן/שחור 

                      -   2 כף סוכר
                      -   1/2 כפית מלח 

                      -   מים כדי כיסוי הדגים 
.............................................................................................................................................

אופן ההכנה :
-    להנמיך את האש, להניח את כדורי הדג בנוזל הרותח ולבשל כשעה, או שעתיים
     אם יש בתבשיל גם פרוסות דג
-    להניח בתבנית, לפרוס את הגזרים לקישוט ולצקת את הרוטב על הדגים, או
     לשמרו בכלי נפרד
-    ניתן לבשל "נקניק" ארוך של דג ולפרוס אותו לאחר קירור
-    ניתן להקפיא, אך לאחר ההפשרה יש לבשל שנית
.............................................................................................................................................

 הגשה :
-   עם חזרת
.............................................................................................................................................
  הצילום מהאתר
.............................................................................................................................................
 JEWISH  GEFILTE  FISH - ASHKENAZI  STUFFED  CARP
 ............................................................................................................................................

MIXTURE  FOR  THE  FISH  BALLS :

     -   Chop in a food processor :
            -   500 grams of carp, ground thawed and drained of excess
                fluids
            -   2 medium onions
     -
Add to the mix :

            -   1-2 eggs
            -   1/4 tsp coarsely ground black pepper
            -   1/2 teaspoon of salt
            -   2-3.5 tablespoons sugar - according to taste
            -   1/4 cup of bread crumbs or matzo meal - a quantity that will
                 help creating easily the fish balls
     -   Pause for fifteen minutes

VEGETABLE  STOCK :

     Boil : 
            -   3 cups water
            -   1 large onion, sliced
            -   1-2 carrots, whole, sliced
            -   1/2 tsp of pepper white / black
            -   2 tablespoon sugar
            -   1/2 teaspoon of salt
            -   Water to cover the fish

PREPARATIONS :
 
     -   Lower the heat, put the fish balls in the boiling stock and cook for
         about an hour, or two hours, If there are also fish slices
     -   Put the fish balls in a tray, garnish with sliced carrots and pour the

         sauce over the fish, or keep it in a separate container
     -   Can be frozen, but after thawing you have to cook it again

 
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה