תפוחי אדמה אפויים בקליפה ובעשבי תיבול איטלקיים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 תפוחי האדמה האפויים גונבים לפעמים את ההצגה בארוחת שבת...
UNPEELED  BAKED  POTATOES  IN  ITALIAN  HERBS
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-איתן מתלבט.  70





.............................................................................................................................................

איתן, בן שלוש, מתפעל מכונית צעצוע גדולה ומשחק עם סבתא ב"כאילו".

איתן - סבתא, לאן להסיע אותך?

סבתא - לשדה התעופה

איתן - לאן את טסה?

סבתא (ביודעה שאיתן לעולם לא יפסח על מילה לא מוכרת) - אני מתלבטת....

איתן - סבתא, מה זה מתלבטת?

סבתא - מתלבטים כשרוצים שני דברים באותה מידה וחייבים לבחור באחד מהם ולוותר על השני.  כמו ביקור אצל הסבים בגולן או הסבים בנגב...


איתן - אה...  סבתא, רוצה חלב בבקשה... לא. מיץ מנגו... לא. חלב... לא. מיץ מנגו...

סבתא - אתה מתלבט?

איתן - אחרי פאוזה למחשבה מהירה - לא סבתא.  תערבבי לי.....

איתני חמוד, אחסוך לך התלבטויות.  קח מיץ מנגו וגם תפוחי אדמה אפויים  שכל כך אהובים עליך....
.............................................................................................................................................
 תפוחי אדמה אפויים בקליפה ובעשבי תיבול איטלקיים 
 .............................................................................................................................................
  לפעמים אני אופה את תפוחי האדמה עם כרובית
        גדולה מפורקת לפרחים גדולים שמקבלים תיבול דומה
.............................................................................................................................................

מצרכים ל-4 מנות :
   תפוחי אדמה :
      -    8 תפוחי אדמה בינוניים, לא קלופים וחצויים לאורך, או חתוכים לקוביות ביס
           גדולות
   התיבול :
      -    1 כפית שום כתוש דורות / 4 שיני שום כתושות  
      -    6 כפות שמן זית מטופטף
      -    עשבי תיבול קצוצים דק-דק 
              -    מעט עלי רוזמרין קצוצים 
                -    שפע עלי טרגון, אורגנו ו/או תימין (או 1 כפית טרגון, אורגנו ו/או תימין יבש)
      -    מלח דק
   
אופן ההכנה :

   לבחירה - טיפים לקיצור משך האפייה :
      א.   לשטוף את תפוחי האדמה, להשרות כשעה במי מלח לפני האפייה.  כך
            מקצרים את משך האפייה וגם הטעם משתבח
      ב.   במיקרוגל בכלי מכוסה - דקה לכל תפוח אדמה
      ג.    להניח בסיר עם מי מלח, להרתיח, לבשל 10 דקות לאחר הרתיחה, לסנן
ולקרר
      ד.   להניח את תפוחי האדמה בקערה גדולה, לכסות במים רותחים, לכסות

            ולהשהות ל-10-15 דקות (טרם נוסה)
   האפייה:    

      -   לחתוך את תפוחי האדמה ולאפות מיד, או להעבירם טיפול לקיצור האפייה
          על פי הטיפים המומלצים
      -   לקצוץ את עשבי התיבול ולערבב עם שאר  חומרי התיבול
      -   לחמם תנור ל-200 מעלות
      -   לרפד תבנית בנייר אפייה ולהניח את תפוחי האדמה בשכבה אחת (אם חצינו
          אותם יש להניחם כשהחלק הקמור כלפי מעלה)
      -   לאפות עד להשחמה וריכוך משך כשעה, ללא נוזלים (או כ-30-40 דקות,
          אם עברו טיפול ריכוך מוקדם כמפורט) 

בתיאבון 
 .............................................................................................................................................
UNPEELED  BAKED  POTATOES  IN  ITALIAN  HERBS - 4  SERVINGS
.............................................................................................................................................
Sometimes I bake the potatoes with a large cauliflower, cut into large flowers and seasoned like the potatoes
PREPARATION  AN  HOUR  IN  ADVANCE :
   Wash the potatoes, soak in salt water for about an hour before
   baking.  This reduces the duration of baking and the taste improves
POTATOES - CUT  IN  ONE  OF  TWO  WAYS :
    A.   
8 medium potatoes, unpeeled, halved and placed in the baking
           dish with the curved part facing up
    B.   Unpeeled p
otatoes, cut into large bite cubes

PRE-COOKING  TIPS  TO  SHORTEN  THE  BAKING :
    A.   Microwave in a covered dish - one minute for each potato
    B.   Put the potatoes in a pot with salt water, boil, cook 10 minutes
           after boiling, filter and cool
    C.   Put the potatoes in a large bowl, cover with boiling water, cover
          and pause for 10-15 minutes (not yet tried)

SEASONING - MIX  AND  RUB  THE  POTATOES :
    Seasoning
A :
               -   1 teaspoon minced garlic, frozen / 4 garlic cloves, crushed
              
-   3 tablespoons of olive oil
              
-   A little chopped rosemary leaves
              
-   1 teaspoon dry oregano or dry thyme
              
-   1 tablespoon dry tarragon
              
-   Fine salt

   
Seasoning B :
               -   Black pepper
              
-   3 tablespoons of olive oil
               -   Fine salt
BAKING :
   
-   Preheat oven to 200 degrees C
   
-   Put the potatoes in a baking dish lined with baking paper
    -   Bake until browned and softened, for about an hour, with no
        liquids (or 30-40 minutes, if you have undergone an early
       softening process as specified)


.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה