ביצים במי מלח לפסח ואיך מכינים ביצה קשה מושלמת - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 מי יודע מה מקור מנהג אכילת ביצים קשות טבולות במי מלח בפסח?
ואיך נכין ביצים קשות מושלמות
PASSOVER  EGGS  WITH  SALT  WATER  AND  HOW  TO MAKE  THE  PERFECT  HARD  BOILED  EGG
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור - הכל על מנהג ביצי פסח ואופן הכנתן המושלם

.............................................................................................................................................
 
הביצים מסמלות, בליל סדר פסח, את קורבן החגיגה, שהוקרב בבית המקדש, וכן, בהיותן סמל לאבלות, גם את חורבן בית המקדש הראשון והשני.
 
הביצים נטבלות לרוב במי מלח, שמסמלים את דמעות בני ישראל על סבלות העבדות במצרים.
 
.............................................................................................................................................
איך מכינים ביצה קשה מושלמת
.............................................................................................................................................
 
מצרכים :
-   ביצים
-   מים
-   מלח
 
אופן הכנה :
-   לבחור סיר רחב שיכיל את הביצים בצפיפות, ולכסות במי ברז כסנטימטר מעל
    לביצים + 1/2 כפית מלח
-   להביא לרתיחה על אש גבוהה
-   לכבות את האש ברגע שהמים מגיעים לרתיחה, לכסות ולהמתין 15 דקות
-   לסנן את המים החמים ולצקת על הביצים מים קרים משך דקה
-   להשרות את הביצים במים הקרים לעוד 2 דקות.  כך ייעצר הבישול, תמנע
    היווצרות מעטה כהה בין החלמון לחלבון ויוותרו ביצים קשות במידה הרצויה, אך
    עם טעם ומרקם אידיאליים
-   עכשיו מומלץ לקלוף את הביצים  (הכי קל להתחיל בבסיס הרחב בו מצויה בועת
    אויר)
                               
.............................................................................................................................................
   התמונה מאתר
.............................................................................................................................................
PASSOVER  EGGS  WITH  SALT  WATER  AND  HOW  TO MAKE  THE  PERFECT  HARD  BOILED  EGG
 ............................................................................................................................................

INGREDIENTS :

     -   Eggs
     -   Water
     -    Salt

 
PREPARATIONS :
 
     -   Place the eggs in a wide pot, cover with water, about a
         centimeters above the eggs and add 1/2 a teaspoon of salt
     -   Bring to a boil over high heat
     -   Put out the fire as soon, as the water reach a boil, cover and wait

         for 15 minutes
     -   Filter the hot water and pour on the eggs cold water for a minute
     -   Soak the eggs in cold water for another 2 minutes. This will stop

         the cooking and will leave the hard-boiled eggs you want, with the
         ideal flavor and texture
     -   Now it is recommended to peel the eggs (start with the wide base

         with an air bubble)
 
.............................................................................................................................................

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה