ירקות סיניים מוקפצים בווק - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 על זה נאמר "מיליארד סינים לא טועים..."
STIR-FRIED  CHINESE  VEGETABLES
SEE  TRANSLATION  BELOW 
סיפור-פארק הפנסיונרים בבייג'ין - סין - טיולים



..................................................................................................................................................................................

בייג'ין בסין השאירה אותי פעורת פה מול "יער" אינסופי של גורדי שחקים, שנותנים מענה מגורים מכווץ למיליוני תושבים.
אני יודעת שמנהטן מסמיקה מבושה מול שפע גורדי השחקים כאן ומול יופיים וגובהם.  אני יודעת גם שחלומו של כל ארכיטקט לקבל עבודת תכנון בבייג'ין, אבל גם אם התרשמתי מהעוצמה שהופגנה, הרגשתי מחנק.
 בתוך כל הצפיפות והתכונה הסואנת גיליתי לפתע פינת שפיות רוגעת, שמספקת מפלט, מקום מפגש ומגוון פעילויות, בעיקר לגמלאים. חלום של ממש.
 מצאתי פארק ירוק רחב מידות ומטופח, שאיכלס קבוצות רבות של אנשים, אשר, ללא עכבות, עסקו בפרהסיה במגוון רחב של פעילויות.
תמונות ידברו כאן טוב מאלף מילים.

  



כמה חבל שאין אצלנו פעילויות כאלה

.....................................................................................................................................................................................
ירקות סיניים מוקפצים בווק
.....................................................................................................................................................................................


המנה הכי שווה שאפשר להכין ברבע שעה. מיליארד סינים הרי לא טועים   
.....................................................................................................................................................................................
מצרכים להכנה יום מראש ולאחסון בקופסאות נפרדות :

-   ירקות חתוכים לגודל 2 ס"מ :
      -    7 שיני שום פרוסות
      -    1 פלפל חריף חתוך לטבעות / שאטה גרוס

      -    1 בצל גדול חתוך לריבועים
      -    3 גזרים פרוסים דק לחצאי טבעות
      -    1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים (לאחר שרייה של שעה במים עם

           מלח וטפטוף חומץ, שטיפה וסינון)
      -    1 פלפל אדום חתוך לריבועים
      -    3 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים (ללא העלים)
      -    1/2 ראש כרוב קטן חתוך לריבועים
-   רוטב :
      -   1/3 כוס רוטב סויה
      -   3 כף יין יבש

      -   3 כפות שמן שומשום
      -   2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מרוסק בפומפייה
      -   1.5 כוס מים
      -   2 כף גדושה קורנפלור

-   להגשה :
      -    5 בצל ירוק קצוץ באלכסון

.....................................................................................................................................................................................


הקפצה בווק סמוך לארוחה :
-   להקפיץ בווק מעשן :
        -   2 כף שמן קנולה
        -   שיני השום הפרוסות
        -   פלפל חריף / שאטה גרוס
-   להוסיף לווק להקפצה את שאר הירקות, לפי הסדר הכתוב
-   לערבב היטב את הרוטב, להוסיף לירקות להסמכה ולבשל עוד 1-2 דקות
להגשה :
-    לעטר בבצל ירוק
 מגוון מנות נלוות להשלמת ארוחה אסיאתית :
.....................................................................................................................................................................................
  הצילומים מהאתרים

.....................................................................................................................................................................................
 STIR-FRIED  CHINESE  VEGETABLES
.....................................................................................................................................................................................
 


ADVANCE  PREPARATIONS (Even a day in advance) :

     -   Cut vegetables into 2 cm size and store in separate boxes :
             -   7 cloves of garlic, sliced
              1 hot pepper, cut into rings / Shatta pepper, ground
              1 large onion, cut into squares
              3 carrots, thinly sliced into half rings
              1 small cauliflower, cut into small florets, washed and filtered

                 (after soaking for an hour in watersalt and a drizzle of
                  vinegar
              1 red pepper, cut into squares
              3 stalks of celery, sliced (stalks without leaves)
             -   1/2 small cabbage, cut into quarters
              5 green onions sliced diagonally

     -  For the sauce - mix :
              1/3 cup of soy sauce
              3 tbsp of dry wine

             -   3 tablespoons sesame oil 
              2 cm of coarsely grated ginger root
              1.5 cup of water
              2 heaping tbsp of cornflour
 

.....................................................................................................................................................................................

COOKING  BEFORE  THE  MEAL :

     -   Stir fry in a smoking wok :
             2 tbsp of canola oil
             The slices garlic
             The hot Pepper / The Shatta pepper
     -   Add the rest of the vegetables to the wok  in the  written order,

         except spring onions, and stir fry
     -   Mix well the sauce, add to the vegetables and cook for thickening

        1-2 minutes

TO  SERVE :

- Green onions - for decoration
- Serve with a variety of Asian dishes -

http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search/label/%D7%90%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%AA%D7%99
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה