מרק תירס סיני קטיפתי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 
מרק טעים ומהיר הכנה, שיעשיר כל ארוחה סינית חורפית
 CHINESE  CREAMY  CORN  SOUP
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-סין ארץ של הפכים ונופים.  מצולם..  טיולים + 70



.....................................................................................................................................................................................
 

נחיתה בסין.  תחושת התגמדות מול מסה אין-סופית של מרחבים, חומה מתפתלת ארוכה, אופניים אנשים וגורדי שחקים שבולעים כמויות בלתי נתפסות שלהם. 
 
  
ארץ של אנשים חרוצים ואמביציוזיים עם משמעת  טוטלית מול "האח הגדול".  ארץ של הפכים.  עושר מול עוני, קדמה מול נחשלות, אסתטיקה ויופי מול קולניות ומנהגים שנתפסים כברבריים בעיניים מערביות.
 
ארץ של מדרגות אינסופיות, שעימתו אותי ללא הרף עם
 פחד הגבהים שלי....
 
פחדדדדדדדדדד....

.....................................................................................................................................................................................
מרק תירס סיני קטיפתי 
.....................................................................................................................................................................................


 

מצרכים :
   -    2 קופסאות תירס קל
   -    3 בצל ירוק קצוץ באלכסון
   -    3 ליטר מים רותחים
   -    1 כף גדושה אבקת מרק עוף ללא צבע מאכל או מונוסודיום גלוטמט
   -    5 כפות רוטב סויה
   -    3 כפות יין לבן יבש

   -    3 כפות חומץ
   -    2 כף מלאה סוכר חום

   -    3 כפיות מלח דק
   -    להסמכה   -    1/2 כוס מים
                       -    4 כפות קורנפלור גדושות (אם לא סמיך דיו, אפשר להגדיל)
   -    לנטיפים    -   3 ביצים
L
                       -   3 כף שמן שומשום                 
   -   להגשה :
         -    בצל ירוק  

אופן ההכנה :
    -   הכנה מראש - אפשר להכין את המרק כמה שעות מראש ולהוסיף את הבצל
        הירוק ושמן השומשום רק בהגשה
    -   להרתיח בקומקום חשמלי 3 ליטר מים ולצקת לסיר הבישול
    -   2 קופסאות תירס קל מסונן - אחת טחונה גס בבלנדר והשנייה תישאר
        עם גרעינים שלמים
    -   להוסיף אבקת מרק, רוטב סויה, יין וסוכר ולהביא לרתיחה 
    -   להוסיף את התירס ולבשל 3-4 דקות
    -   להסמיך את המרק בבלילה של מים וקורנפלור
      -   לערבל את הביצים לנטיפים
    -   לכבות את האש ולצקת את הביצים בזרם דק ובתנועות סיבוביות אל תוך
        המרק, תוך בחישה קלה
      -   לתקן טעמים

להגשה - לעטר ולתבל כל צלחת :
   -    כמה טיפות של שמן שומשום
   -    בצל ירוק 


מנות נילוות :
   -   עוף בדבש 
 
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................

.  CHINESE  CREAMY  CORN  SOUP
 ...........................................................................................................................................

INGREDIENTS :

     -   2 cans of lite corn
     -   3 green onions chopped diagonally
     -   3 liters of boiling water

     -   1 tablespoonful  of chicken soup powder without food coloring or
          MSG
     -   5 tbsp of soy sauce
     -   3 tbsp of dry white wine
     -   3 tablespoons vinegar
     
-   2 spoonful of brown sugar

      for thickening :
           -   1/2 cup of water
           -   4 heaping tbsp of cornflour (if not thick enough, you can

               expand)
 

     -   For egg drops :
           -    3 large eggs 
                -   3 tablespoons sesame oil
 
     -   For serving :
           -  Green onions        
 

 PREPARATIONS :
 
       -   The soup can be prepared several hours in advance and spring
           onions and sesame oil only add when serving
       -   Boil 3 liters of water in an electric kettle and pour into the

           cooking pot
       -   2 cans of filtered lite corn - one of them grind coarsely  in a

           blender and the second will remain with whole kernels
       -   Add soup powder, soy sauce, wine and sugar and bring to a boil
       -   Add the corn and cook for 3-4 minutes
       -   Thicken the soup with a batter of water and cornflour
       -   Scramble the eggs
       -   Turn off the heat and pour the eggs into
           the soup
 in a thin stream and circular movements , stirring

           slightly
       -   Fix flavors


FOR SERVING :

        -  Decorate each plate and season with:
             
-  Green onions

 
.............................................................................................................................................
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה