זיתים מרוקאיים פיקנטיים מבושלים ברסק עגבניות - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



תבשיל נפלא, שיכול לשמש כתוספת חמה לצד קוסקוס, או אורז לבן, כסלט קר, כמילוי לסנדוויץ' טונה וכבסיס לשקשוקה
MOROCCAN  SPICY  OLIVES  COOKED  WITH  TOMATOES
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור- יהלי אור+ אביתר- כולם אוהבים זיתים



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

זיתים.... אחת מאהבותיהם של מרבית נכדי....
אמרנו יהלי, או לא אמרנו ? .....

מה עם אור, אחיו הקטן הנמרץ ומלא שמחת החיים ? ....
אה.... אביתר בכלל הגזים.  הוא מוכן לגור בתוך קערת הזיתים ...
חיסלו ולא השאירו פירור לשאר בני הדודים....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
זיתים מרוקאיים פיקנטיים מבושלים ברסק עגבניות
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

תבשיל נפלא, שיכול לשמש כתוספת חמה לצד קוסקוס, או אורז לבן, כסלט קר, כמילוי לסנדוויץ' טונה וכבסיס לשקשוקה
להשרות את הזיתים 5 דקות במים רותחים, 20 דקות במים קרים ולסנן אחרי כל שלב
   המצרכים להכנת רסק העגבניות
לערבב את כל המצרכים להכנת רסק העגבניות




המצרכים לתערובת התיבול




לערבב את כל המצרכים של תערובת התיבול
לחמם קדרה ו"לפתוח" קצרות את תערובת התיבול, רק עד שמקבלים ארומה טובה

























להוסיף את רסק העגבניות, להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות ולבשל 20 דקות


























להוסיף את הזיתים, להביא לרתיחה, לכסות ולבשל על אש נמוכה משך 45 דקות.  לדאוג לתוספת של מים מדי פעם, כך שבסוף יישאר מעט רוטב


וזו התוצאה הנפלאה
























ניתן להגיש כסלט קר, או כתוספת חמה לצד אורז, קוסקוס או ג'ריש
ולעטר בכוסברה / פטרוזיליה ופלחי לימון כבוש 

מצרכים :
   -   הזיתים :
          -   350 גרם - קופסת חרוזית / זיתים "דפוקים" 
   -   לרסק העגבניות : 
          -   400 גרם רסק גס מעגבניות משומרות כולל הנוזלים
          -   1 חפיסה קטנה של רסק עגבניות
          -   1 כפית גדושה רסק לימון כבוש
          -   1.5 כפות סוכר חום
          -   מיץ מחצי לימון
          -   1 כוס מים
   -   לתערובת התיבול :
          -   4 כפות שמן קנולה
          -   1 כפית גדושה הריסה, או לפי הטעם
          -   1 כף גדושה פפריקה מתוקה
          -   1 כפית גדושה כמון
          -   1 כפית כורכום
          -   5 שיני שום גדולות פרוסות
          -   5 שיני שום גדולות מעוכות
 
אופן ההכנה :
   -   שריית הזיתים :
          -   לסנן ולהשרות פעם ראשונה במים רותחים ל-5 דקות
          -   לסנן לשטוף במים קרים
          -   להשרות שוב במים קרים ל- 20 דקות ולסנן

 
  -   הכנת רסק העגבניות :
          -   לערבב את כל הרכיבים
   -   הכנת התבלינים :
         - לערבב ולהניח בקערית
   -   הבישול :
         -   לחמם את התבלינים בקדרה, רק עד שיש ארומת תיבול
         -   להוסיף את רסק העגבניות, להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות

             ולבשל 20 דקות
         -   להוסיף את הזיתים ולבשל על אש נמוכה כ- 45 דקות

         -   לדאוג לתוספת מים מדי פעם, כך שבסוף יישאר מעט רוטב
         -   לתקן טעמים - מלח, הריסה ומיץ לימון
   -   ההגשה :
         -   ניתן להגיש כסלט או כתוספת חמה לצד אורז, קוסקוס, או ג'ריש
   -   עיטור :
         -   לפזר כוסברה או פטרוזיליה ופלחי לימון כבוש
   -   אחסון :
         -   להעביר לכלי זכוכית לקירור
  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  הצילומים מאתרים
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MOROCCAN  SPICY  OLIVES  COOKED  WITH  TOMATOES


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A wonderful dish that can join couscous, rice and Shakshuka, or being served cold as a salad or a filling to the Tunisian tuna sandwich

INGREDIENTS :
    -   The olives :
           -   1 canned pitted green olives (350g)
    -   For the tomato paste :
           -   400 g of canned tomatoes coarsely crushed, including the

                liquids
           -   1 small packet of tomato paste
           -   1 heaping teaspoon of preserved lemon puree
           -   1.5 tbsp of brown sugar
           -   Juice of half a lemon
           -   1 cup of water
     -   The seasoning mix :
           -   4 tbsp of canola oil     
           -   1 heaping teaspoon harissa, or according to taste
           -   1 heaped tablespoon of sweet paprika
           -   1 heaping teaspoon of cumin

           -   1 level teaspoon turmeric
           -   5 large garlic cloves sliced
           -   5 large cloves of garlic crushed
PREPARATION :
    -   Soaking the olives :
           -   Filter and soak in boiling water for 5 minutes
           -   Filter and rinse in cold water
           -   Soak again in cold water for 20 minutes and filter
    -   Preparing the tomato sauce :
           -   Mix all the ingredients
    -   Preparing spices :
          -   Mix and place in a bowl
     -   Cooking :
          -   Warm up the spices in a pot, only to open them
          -   Add the tomato paste, bring to a boil, lower the heat, cover
              and cook for 20 minutes
          -   Add the olives and cook over a low flame about 45 minutes
          -   You'll have to add water occasionally, so that at the end you

              get some sauce
          -   Fix flavors with salt, lemon juice and harissa
   
  -   Serving :
          -   You can serve as a salad or a a hot side next to rice,

              couscous, or jerish
     -   Decoration :
          -   Sprinkle cilantro or parsley and slices of preserved lemon

     -   Storage :         
          -   Move to a glass container and refrigerate


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה