שקשוקה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


























השקשוקה של "אורה-בורה" במסעדה של בתי ובעלה במושב אורה
 טעים-טעים בתוך הנוף המדהים של הרי ירושלים
 SHAKSHUKA
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-גברת סוויסה והשקשוקה.  תמר + באר שבע + ציפי
.....................................................................................................................................................................................

זו  תמר בתי ובעלה רועי.  הזוג המקסים הזה מחכה לכם באווירה המיוחדת של מסעדת "אורה-בורה" עם השקשוקה הזו ועוד הרבה מטעמים .....


 הצצה קטנה למסעדת "אורה בורה" במושב אורה בהרי ירושלים




ליד מקום עבודתי בבאר שבע היה מטבח פועלים של גברת סויסה, אליו התקבצו כל הפועלים והעובדים בסביבה. 

 גברת סוויסה, סבתא חייכנית, שופעת חום, בסינר
 ומטפחת ראש, הכינה באהבה, רבה את השקשוקה
הכי חריפה וטעימה שאכלתי מימי.

המקום נראה כמו מטבח ביתי קטנטן, עם שניים-שלשה שולחנות. ליד אחד מהם ישב הבעל קטן הקומה וקצץ בנאמנות עגבניות ופלפלים.

זוגתו, במיומנות וזריזות  בצעה חצי לחם לבן טרי, שלפה ממנו את הפטטה (הפנים), מילאה בשפע של שקשוקה אדומה לוהטת-אש ופקקה שוב בפטטה.  תאווה לחיך……...



צילה המרוקאית, שותפתי לעבודה וחברתי הטובה, נהגה לאכול, לדמוע, לקנח ולהפטיר  -  "את בטוחה שאני המרוקאית כאן
ולא את?…."

.....................................................................................................................................................................................
השקשוקה שלי - למנה אישית
.....................................................................................................................................................................................

מצרכים :
     -   1 כף שמן קנולה 
     -   1 כפית גדושה 
אריסה  (או 3 שיני שום גדולות קצוצות, כף שמן קנולה ופלפל

         חריף לפי הטעם)
     -   1 כפית מחוקה של פפריקה מתוקה
     -   2-3 עגבניות חתוכות לקוביות
     -   2 ביצים
    
אופן ההכנה :
   -   להלהיט במחבת שמן, אריסה ופפריקה
   -   להוסיף עגבנייה ולבשל משך על אש נמוכה עד לריכוך 
   -   לפתוח כל ביצה בנפרד ולהניח בזהירות במחבת

   -   לפזר את החלבון במחבת בין קוביות העגבנייה
   -   להמליח במלח גס
   -   להנמיך את האש ולבשל עם כיסוי
   -   לסיים כשהחלמון עדיין רך, אחרי 2-3 דקות לערך
ההגשה :
   -   ההגשה המסורתית עם לחם
   -   הצעת הגשה שלי   -   על מצע של קוסקוס או 
בורגול ולצד סלט כרוב חמצמץ
.....................................................................................................................................................................................
צילום השקשוקה - יעל נאמן ובנוסף :
http://food.walla.co.il/item/2579986
.............................................................................................................................................
.  SHAKSHUKA
 ............................................................................................................................................

INGREDIENTS :

       -   1 tbsp of canola oil
     -   1 heaping tsp of harissa (or 3 large garlic cloves, chopped, tbsp

         of canola oil and hot green pepper to your taste)
     -   1 level tsp of sweet paprika
     -   2-3 diced tomatoes
     -   2 eggs

PREPARATIONS :

     -   Heat oil in a pan and add harissa and paprika
     -   Add tomatoes and cook over low heat until softening
     -   Open each egg separately and place carefully in the pan
     -   Sprinkle with coarse salt
     -   Lower the heat and cook with a cover
     -   Complete when the yolk is still soft, after 2-3 minutes or so

SERVING :

     -   The traditional way - With bread
     -   My suggested serving - On bulgur or couscous and 
         sour cabbage salad alongside

.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה