קוסקוס בהכנה מהירה ללא בישול והכל אודות הקוסקוס המלא - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי






    אי אפשר לדבר על אוכל ישראלי מבלי להגיד באותה נשימה "קוסקוס"...
COUSCOUS - FAST  PREPARATION  WITHOUT COOKING  AND  ALL  ABOUT  THE  WHOLE  GRAIN  COUSCOUS  
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-הקוסקוס הראשון, קערת הקוסקוס של עלי והבלטה שלי.  ציפי-ילדות


.............................................................................................................................................
לפני שנים צפיתי  בהכנה המורכבת והמיומנת של  קוסקוס, על ידי שכנה מרוקאית, והתעקשתי גם אני להכין קוסקוס ביתי מסורתי.  רצתי לשוק לקנות "קוסקוסייר" (סיר קוסקוס מסורתי עם מסננת), קערת אלומיניום ענקית לבחישה ומסננת אדירים…....
 
מהר מאד הסתבר לי שהעסק לא פשוט וכל כך התביישתי כשבפעם הראשונה יצא לי קוסקוס פולני בצורת בצק  סולת עם המון פירורים מפוזרים בכל המטבח………..
 

העקשנות הולידה ניסיונות מוצלחים יותר בהמשך, אבל כיום אני מעדיפה להתפנק עם הפתרון המהיר שמובא כאן.
.............................................................................................................................................
קוסקוס מלא/רגיל בהכנה מהירה
ללא בישול - 5 כוסות מבושלות
.............................................................................................................................................

לערבב חומרים יבשים בקערה גדולה (מאפשר פירור טוב) :
     -   1 שקית (350 גרם = 2.5 כוסות) קוסקוס בינוני מלא/רגיל
     -   1 כפית גדושה כורכום    

     -   2 כפיות מחוקות מלח דק
להוסיף נוזלים ולערבב היטב :
     -   3 כפות שמן זית
     -   2.5 כוסות מים רותחים
 
לכסות ולהמתין 5 דקות לספיגת הנוזלים
לפורר היטב במזלג, לכסות ולהמתין עוד 5 דקות
לפורר שוב במזלג ולהגיש :
     -    עם מרק ירקות לקוסקוס, או ירקות אפויים לקוסקוס
          ועוף במלח

.............................................................................................................................................
  טיפ - למה קוסקוס מלא
.............................................................................................................................................
 
הקוסקוס נעשה מסולת שמופקת מטחינה גסה של גרעיני חיטה מובחרת. מקור הסולת בליבת גרעין החיטה, שהינו החלק בעל החלבון האיכותי של גרעין החיטה.  הקוסקוס המלא בריא במיוחד והוא מופק מסולת מחיטה מלאה.  
הקוסקוס מכיל סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שובע לאורך זמן ומעודדים את פעילות המעיים - עוזרים בתהליך העיכול, מאטים את ספיגת הסוכר בדם ומסייעים באיזון רמת הכולסטרול בדם.
בנוסף, מכיל הקוסקוס ויטמינים מקבוצת B ושפע של מינרלים – כמו זרחן, מגנזיום, ברזל ואבץ.  
סוגי הקוסקוס :

-   קוסקוס דק - אוורירי ומעודן במיוחד
-   קוסקוס רגיל (בינוני) - אוורירי, ומתאים לכל סוגי המנות
-   קוסקוס עבה - קוסקוס אוורירי, בעל נוכחות, ומתאים במיוחד למנות חורפיות

    ולארוחות חגיגיות
.............................................................................................................................................
סרט הדרכה להכנה מסורתית של קוסקוס מופיע באתר
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
COUSCOUS - FAST  PREPARATION  WITHOUT COOKING  AND 
 ALL  ABOUT  THE  WHOLE  GRAIN  COUSCOUS
 
.............................................................................................................................................
You can not talk about Israeli food without mentioning "couscous" ...

.............................................................................................................................................
 COUSCOUS -  PLAIN / WHOLE  GRAIN - FAST  PREPARATION  WITHOUT  COOKING
.............................................................................................................................................

Pprovides 5 cups after preparing
 -   Mix dry ingredients in a large bowl :
       -    1 packet (350 grams = 2.5 cups) of medium-sized couscous
       -    1 heaping tsp turmeric
       -    2 flat tsp of fine salt
-   Add liquids and mix well :
       -    3 tablespoons of olive oil
       -    2.5 cups of boiling water
-   Cover and wait 5-7 minutes for absorbing the liquids
-   Crumble well with a fork, cover and wait a few minutes
-   Crumble over with a fork and serve
  
.............................................................................................................................................
   WHY  WHOLE  GRAIN  COUSCOUS
.............................................................................................................................................
whole couscous is made of semolina, created by coarse grinding of whole wheat seeds and therefore it is very healthy.

The couscous contains protein and fibers, that contribute to the feeling of fullness for long, encourage digestive process, slow the absorption of sugar in the blood and help balancing blood cholesterol.

The couscous also contains vitamins B and plenty of minerals - such as phosphorus, magnesium, iron and zinc.

TYPES  OF  COUSCOUS :

     -    Thin couscous - very delicate and airy
     -    Plain couscous (medium) - airy and suitable for all types of
          dishes
     -    Thick couscous -  airy with a presence and is especially suitable 
          for winter dishes and festive meals

.............................................................................................................................................
A traditional preparation of couscous in a training video
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה