ירקות קוסקוס אפויים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



לא בדיוק המתכון המסורתי אבל הקדרה אפויה והירקות שחומים ומתובלים
COUSCOUS  VEGETABLE  BAKED  STEW
 סיפור-הבתים המשוחזרים בקסבה במרוקו


.............................................................................................................................................

הקסבות הן הערים העתיקות במרוקו.  גדולות, עמוסות תושבים וסמטאות, צרות מפותלות.  פתח נושק לפתח והצפיפות לא תאמן.
הזדמן לי לצפות בפרויקט ייחודי של שיחזור וחידוש בתים בקסבה. רק כשנכנסתי פנימה הבנתי את גודל הצפיפות.  במקור המבנים בנויים בשכבות ותוספות, שנתנו מענה מאולתר לגידול האוכלוסיה.  בכל פתח יש מעלה מדרגות צר ופתלתל, שממנו ניבטים  חדרים לכל עבר.  כל חדר משמש משפחה שלמה.  המטבח משותף והרבה פעילות  מתבצעת יחד על הגגות. 

שבה את ליבי במיוחד עיצוב הפנים של הבית המרוקאי.  הצצה קטנה ליופי הזה תמחיש זאת יותר מאלף מלים

.............................................................................................................................................













.............................................................................................................................................
 ירקות קוסקוס אפויים בתנור
.............................................................................................................................................

מצרכים :
-   ירקות חתוכים לפיסות ביס גדולות   -  3 תפוחי אדמה גדולים
                                                     -  2 בטטות גדולות
                                                     -  3 גזרים גדולים
                                                     -  1/2 כרובית קטנה
                                                     -  3 גבעולי סלרי עלים
                                                     -  3 קישואים גדולים
                                                     -  2 כוסות גרגרי חומוס קפואים
                                                     -  דלעת (טרם נוסה)
                                                     -  1/2 כרוב (טרם נוסה)

 
   לטיגון  
               -  1 כף שמן זית
               -   1 בצל חתוך לטריזים רחבים
               -   1 כפית גדושה מלח דק
               -   1 כף גדושה סוכר / דבש - לקרמליזציה
               -   10 שיני שום פרוסות
-   לרוטב - לערבב 
                -   1 כוס מים
                -   1 כף גדושה קמח (לערבב היטב במקצף ידני)
                -   1 כף גדושה רסק לימון כבוש - לבחירה
                -   תערובת תבלינים   -   1 כפית גדושה כורכום
                                               -   1 כפית מחוקה פלפל שאטה גרוס
                                               -   1 כפית גדושה קינמון
                                               -   2 כפית גדושה פפריקה מתוקה
                                               -   1 כפית מחוקה הל
                                               -   1 כפית זנגוויל
                                               -   1/2 כפית אגוז מוסקט
 -   לעיטור   -  1/4 צרור כוסברה קצוצה

.............................................................................................................................................
  
 אופן הכנה :

 -   הכנה מראש   -   לקלוף ולחתוך את הירקות
                         -   רוטב מתובל
                         -   כוסברה קצוצה
 -   בישול ואפייה  
                         -   לטגן בקדירה בצל ושמן עד ריכוך והשחמה איטית
                         -   להוסיף את הסוכר / דבש ולקרמל
                         -   להוסיף לטיגון קצר את השום
                         -   להוסיף את שאר הירקות לטיגון של דקה תוך ערבוב
                         -   להוסיף את הרוטב
                         -   להוסיף מים כמעט עד לכיסוי הירקות
                         -   להביא לרתיחה, לערבב ולתקן טעמים
                         -  מכאן ואילך, לא לערבב.  רק להניע את הסיר בסיבוב
                             ולהרטיב את הירקות ברוטב
                         -   לכסות ולאפות 40 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות
                         -   להגביר את החום ל-300 מעלות, להסיר את המכסה
                             ולאפות בחלקו העליון של התנור עד השחמה (לשמור
                             שלא ייחרך !!!)

.............................................................................................................................................

עיטור להגשה :
-   לפזר על הירקות כוסברה קצוצה ולהגיש

.............................................................................................................................................

מנות נלוות להגשה :

   -   עוף אפוי על מצע מלח / קציצות מרוקאיות
   -   קוסקוס מלא ורגיל בהכנה מהירה / בורגול / קינואה  
   -   סלטים נלווים     -   לימון כבוש
                              -   אריסה-פלפלצ'ומה
                              -   סלט גזר מבושל חריף 

                              -   סלט גזר חי פיקנטי בכוסברה ולימון כבוש                       
                              -   מטבוחה
                              -   ירקות כבושים מעורבים   

                              -   סלט דלעת - טירשי
                              -   סלט מנגולד / עלי סלק
                              -   סלט ארטישוקים
                              -   זיתים מבושלים
 .............................................................................................................................................
הצעת הגשה חגיגיות
-   לערום גבעת קוסקוס על טס הגשה אובאלי גדול, לפזר למעלה ירקות
    ולצקת חלק מהמרק ורוטב העוף
-   אפשר להניח על הקוסקוס גם נתחי עוף 
-   לערוך מסביב צלוחיות עם סלטים מרוקאיים/תוניסאיים מבושלים וחריפים 


.............................................................................................................................................
הצילומים מהאתרים
http://www.messynessychic.com/2012/09/12/a-moroccan-villa-possibly-the-nicest-home-ever-definitely-not-yours/
http://www.porterhousedesigns.com/colorsizzle/2011/05

.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה