מרק ירקות מסורתי לקוסקוס - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



קוסקוס.... כל-כך טעים.... כל-כך מנחם.... ויכול להשביע גדוד...

TRADITIONAL  VEGETABLE  SOUP  FOR  COUSCOUS 
 סיפור-עלי עם קערת קוסקוס מעוקמת ו"בלטה" פולנית.  ציפי-ילדות
.............................................................................................................................................

יום אחד מצאתי את עלי, חברתי הטריפוליטאית, טורחת בהכנת קוסקוס בקערת אלומיניום גדולה ומעוקמת מרוב יושן. 


כשצחקתי על ה"פולניות" הטריפוליטאית שלה חייכה ואמרה שזו מורשת משפחה, היא מחוברת נוסטלגית לקערה ולא מסוגלת להשליך אותה וחוץ מזה כדבריה... "בסוף כולם פולנים".... 
 צודקת.  נזכרתי  במבוכה, שגם בי דבקו מורשות פולניות מביכות כמו אוסף שקיות הניילון וכלי הפלסטיק ואותה "בלטה" (מרצפת) שמלווה אותי משך שנים ומונחת אחר כבוד מתחת לסיר החמין ולקדרות הבשר, שמתבשלות על הגז.  היא מבודדת, מפזרת חום אחיד ומונעת חריכת התחתית. 
לעלי היתה זו תגלית גאונית.  שמחתי לנדב לה "בלטה" רזרבית ששמרתי וזו אומצה על ידה מיד למטבחה....
אמרנו קיבוץ גלויות או לא אמרנו.... .............................................................................................................................................
מרק ירקות מסורתי לקוסקוס
.............................................................................................................................................


 
מצרכים :

   לבחירה - בשרים :
     -   1 חבילת כנפי עוף

    לטיגון הבצל והשום :
     -   3 כף שמן קנולה
     -   1 בצל גדול פרוס לטריזים לא עבים
     -   1 כפית מלח דק לקירמול הבצל
     -   4 שיני שום פרוסות

     הירקות בחיתוך גדול :
     -   5 גזרים בינוניים חתוכים לטבעות עבות
     -   3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, חתוכים לקוביות ושרויים במים
     -   2 קולרבי חתוכים לקוביות
     -   4 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות ארוכות
     -   1/2 כרובית מפורקת לפרחים גדולים
     -   3 קישואים פרוסים עבה
     -   1/2 כרוב קטן חתוך לקוביות גדולות
     -   דלעת חתוכה לקוביות גדולות
     לתערובת תיבול משחתית :
     -   תבלינים   -   1 כף גדושה פפריקה מתוקה / מעושנת
                        -   1/2 כפית כורכום
                        -   1/4 כפית משיה
                        -   1/4 כפית קינמון           
                        -   פלפל שחור גרוס
                        -   2 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט וצבעי מאכל
                        -   1 כפית גדושה סוכר חום

     -   2 רסק עגבניות קטן
     -   1 כף מלאה אריסה
     -   1 כף מלאה רסק לימון כבוש
     -   3 כפות שמן קנולה
     -   1/4 כוס מים
   תוספות למרק :
     -   2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים / קפואים / משומרים
     -   מים רותחים עד לכיסוי הירקות
     -   מלח
   לאחר סיום הבישול :
     -   1/2 צרור כוסברה קצוצה
 

אופן הכנת המרק :

   הכנות מראש :
          -   לצרוב ולנקות את הכנפיים
          -   לחתוך את כל הירקות
          -   להכין את תערובת התיבול
   בישול המרק בקדרה רחבה :
   -   טיגון הבצל והשום - להזהיב בקדרה בצל בשמן ומלח להוסיף בסוף את
       השום לטיגון של דקה
   -   חלקי העוף - להוסיף לקדרה לנעילה קצרה
   -   הירקות (למעט כרוב ודלעת) והחומוס - להוסיף לקדרה ולבחוש
   -   תערובת התיבול - להוסיף לקדרה ולבחוש
   -   מים רותחים - להוסיף לקדרה עד לגובה הירקות, להביא לרתיחה, להוסיף מלח
       ולנענע את הסיר קלות בתנועה סיבובית
   -   להנמיך את האש, לכסות ולבשל 20 דקות 

   -   להוסיף דלעת וכרוב ולבשל עוד 20 דקות  
   -   לבחירה (טרם ניסיתי) :
          -   לחמם תנור ל-200 מעלות צלסיוס
          -   לפזר מעט סוכר חום על הירקות ולאפות ללא כיסוי 15 דקות ויותר עד לריכוך
              הירקות והזהבה
   -   לתקן טעמים, לפזר כוסברה קצוצה ולהגיש

ג'ריש / קוסקוס (מלא / לבן) :
-   מכינים ג'ריש / שקית קוסקוס בינוני לפי הוראות היצרן


הצעת הגשה חגיגיות :
-   לערום גבעת ג'ריש / קוסקוס על טס הגשה אובאלי גדול, לפזר למעלה ירקות

    ולצקת מעט מהמרק (שלא תיווצר דייסה)
-   אפשר להניח על הג'ריש / קוסקוס גם נתחי עוף ולצקת על הכל מעט מהרוטב שלו
  
.............................................................................................................................................
מנות נלוות להגשה :
   -   סלטים נלווים     -   לימון כבוש
                              -   אריסה-פלפלצ'ומה
                              -   סלט גזר מבושל חריף 

                              -   סלט גזר חי מרוקאי פיקנטי
                              -   סלט גזר חי פיקנטי בכוסברה ולימון כבוש                       
                              -   מטבוחה
                              -   ירקות כבושים מעורבים  
                              -   סלט דלעת - טירשי
                              -   סלט מנגולד / עלי סלק
                              -   סלט ארטישוקים
                              -   זיתים מבושלים
.............................................................................................................................................
  הצילומים מהאתרים
http://www.sbs.com.au/food/recipes/cheats-couscous-seven-vegetables
.............................................................................................................................................
TRADITIONAL  VEGETABLE  SOUP  FOR  COUSCOUS 
.............................................................................................................................................
INGREDIENTS :

    Meats (If you wish) :
      -   1 package chicken wings 
    For frying the onion and garlic:
      -   3 tbsp canola oil
      -   1 large onion sliced into thin wedges
      -   1 tsp fine salt
      -   4 garlic cloves, slices

    Large cut vegetables :
     
-   5 medium carrots cut into thick rings
     
-   3 medium-sized potatoes, peeled, diced and water-soaked
     
-   2 kohlrabi cut into cubes
      -   
4 celery stems cut into long strips

      -   1/2 cauliflower cut into large flowers
     
-   3 zucchini, sliced thick

      -   1/2 small cabbage cut into large cubes
     
-   pumpkin, large cubed  
    Seasoning mix paste :
     
-   Herbs   -   1 heaping tablespoon sweet / smoked paprika
                      
-   1/2 teaspoon turmeric
                      
-   1 teaspoon baharat
                      
-    Ground black pepper
     
-   2 tablespoons chicken soup mix without monosodium glutamate

          and food coloring
     
-   1 heaping teaspoon brown sugar


      -   2 small pack of tomato paste


- 1 tablespoon full arisa
      - 1 tablespoon full of preserved lemon paste
      -   3 tablespoons canola oil
      -   1/4 cup water


  Additions to soup :
      -    2 cups chickpeas cooked / frozen / canned
     
-    Boiling water to cover the vegetables
     
-    Salt
   
After cooking is finished :
      -   1/2 bunch chopped cilantro


SOUP  PREPARATION :

    Pre-preparation :
      -   Burn and clean the wings
      -   Cut all vegetables
      -   Prepare the spice mix paste

    Cooking the soup in a wide bowl :
   
-   Frying the onion and garlic - golden the onion, in the casserole,

        with oil and salt. Add garlic and fry for a minute
   
-   Chicken parts - add to the pot for a short lock
   
-   Vegetables (besides pumpkin and cabbage) and hummus - add to

        the pot and stir
   
-   Seasoning mix - add to the pot and stir
   
-   Boiling water - add to the pot to the height of the vegetables, bring

        to a boil, add salt and shake the pot lightly in a circular motion
    -   Lower the heat, cover and cook for 20 minutes until the

        vegetables soften
    -   Add pumpkin and cabbage and cook for another 20 minutes
    To choose (I give up) :
           -   Preheat the oven to 200 C  
           -   Sprinkle some brown sugar over the vegetables and bake,
               uncovered, 15 minutes more, until vegetables often and golden
    -   Fix flavors, sprinkle chopped coriander and serve


JARISHA / MEDIUM  COUSCOUS (FULL / WHITE) :
    -   Prepare the Jarisha / couscous according to manufacturer's
        instructions

SERVING  SUGGESTIONS :
    -   Put a hill of grish / couscous on a large oval serving tray, sprinkle

        the vegetables above all and pour just a little of the soup
    -   You can also put chunks of chicken on jrisha / couscous and

        pour a little of the chicken sauce over everything


ACCOMPANYING  DISHES :

    -   Baked chicken on a bed of salt / Moroccan meatballs
    -   Full or regular couscous in quick preparation / jerish / quinoa

   
-   Accompanying salads :

           -   Pickled lemon
           -   Arisa
           -   Spicy salad of cooked carrots
           -   Spicy Moroccan fresh carrot salad
           -   Fresh spicy carrot salad with coriander and pickled lemon
           -   Matbucha
           -   Mixed pickled vegetables
           -   Pumpkin Salad - Tirshi
           -   Mangold Salad
           -   Artichokes salad
           -   Cooked olives

  
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה