חריימה טריפוליטאי-תוניסאי מנסיכת הנילוס - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



במשפחה טריפוליטאית, כל ארוחת שבת חייבת להיפתח במנת חריימה - דג ברוטב אדום חריף. 
המהדרים פותחים את בוקר שבת עם הרוטב שנותר, ליד חביתה
TUNISIAN-TRIPOLITAN  CHRAIME  FISH
סיפור-ביקור בבתים ברבריים ואכסניית ריאד

.............................................................................................................................................

בנסיעות לחו"ל אוהבת במיוחד לצפות בארכיטקטורה המקומית ואם ניתן, גם לפגוש את המקומיים ולהציץ לחדרי חדרים ולאורחות חייהם.
האטלס הגבוה במרוקו.  מתכוננים לרדת רגלית במתלול ההר ומעבר לכביש כפר עם חושות בוץ של ברברים.  זו ההזדמנות שלי לשלוף את "פטור פחדי הגבהים" שלי כתירוץ להיפרד מקבוצת המטיילים ולספק גחמה פתאומית....

הקשתי על פשפש עץ רעוע של חושה. שלש הבנות, שנשארו אתי, משכו בבהלה בשרוולי בניסיון להניא אותי מהמעשה.  פני אישה הציצו בהיחבא.  כשבקשתי להיכנס ולראות את ביתה, טענה שבעלה נסע ואסר עליה לשוחח עם זרים.  לא הועילה לי העובדה שאני אישה וגם לא הצעת התשלום הכספי.
ירדנו במורד הכביש למבנה מבודד ששימש נקודת מפגש עם קבוצת המטיילים.  היתה זו אכסניה צנועה במבנה בוץ טיפוסי של ריאד מרוקאי.  מבנה שמכיל פטיו מרכזי וסביבו חדרי הבית בכמה קומות.  רק מנהל האכסניה היה במקום ועם מעט האנגלית-צרפתית-גרמנית שידע שכנעתי אותו להכניס אותי למטבח ולהציץ לחדרים.   שוב משיכות בשרוול... מה שלא מנע מהבנות ללכת אחרי ולהקשיב בסקרנות לשיחה....

בהמשך הטיול הוכנסנו בתשלום לחושת בוץ בכפר ברברי.
חיות הבית בקומת הכניסה ובקומה השנייה בני הבית.  חדר ענק עם ערמת מזרונים גבוהה, שימש בלילה לשינה לילדים ובחדר ההורים הצנוע מיטה כפולה ולצידה ארגז עץ מהשוק ועליו "אוצר" משפחתי עם אמירה מרגשת.



טלוויזיה, ששימשה צוהר להצצה מדלות פרימיטיבית לעולם הגדול ובנתה אמביציה אדירה ללמוד ולהתקדם,  שעון מעורר ו"מקדש" שהכיל ערימת מחברות וספרי לימוד של הילדים כשלצדם שורה מסודרת של עפרונות מחודדים. 
זה היה מרגש עד דמעות.



.............................................................................................................................................
 דג חריימה טריפוליטאי-תוניסאי
.............................................................................................................................................



במשפחה טריפוליטאית, כל ארוחת שבת חייבת להיפתח במנת חריימה - דג ברוטב אדום חריף.  המהדרים פותחים את בוקר שבת עם הרוטב שנותר, ליד חביתה
           
מצרכים :
-   הדגים :
       -   1 ק"ג דג נסיכת הנילוס - 6-8 מנות
-   משרה ראשוני לדג לניטרול הריח :
       -   1/2 כוס מיץ לימון משומר מבקבוק
       -   2 כפות גדושות מלח גס
       -   מים  עד לכיסוי הדג
-   תערובת שמן מתובל לשריית נתחי הדג :
       -   1/4 כוס שמן קנולה
       -   1 כף גדושה פפריקה מתוקה
       -   1 כפית קימל טחון
       -   1/2 כפית כמון
       -   בגירסת מבוגרים פיקנטית - 1 כף מלאה אריסה
-   לטיגון הירקות :
       -   2 כף שמן קנולה לטיגון

-   הירקות :
     -   2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
     -   10 שיני שום פרוסות גס
     -   3 פלפלים ירוקים חריפים שלמים (מבטיח שלילדים לא יהיה חריף)
     -   לבחירה - 7-8 עגבניות גדולות-חלוטות, קלופות וחתוכות  לקוביות
-   רוטב עגבניות :
     -   1 קופסא גדולה של מחית עגבניות
     -   3 כפות מחוקות מחית לימון כבוש
     -   1 כפית סוכר חום
     -   1 כוס מים רותחים
-   לתיבול :
     -   1 צרור כוסברה קצוצה דק
אופן הכנה :
-   הכנות מוקדמות - אפשר גם יום מראש :
       -   הדג   -   להסיר קשקשים
                    -   להשרות לחצי שעה לפחות במשרה מי הלימון
                    -   לשטוף היטב ולסנן.  ניתן לעשות זאת גם לדג  קפוא
                    -   להשרות את הדג בשמן המתובל
       -   הירקות והכוסברה - קיצוץ ואיחסון בקופסאות נפרדות
       -   רוטב העגבניות
-   בניית הקדרה ובישול הדג :
       -   בסיר רחב מזהיבים מעט, תוך בחישה מתמדת, שמן ופלפלים אדומים
       -   מוסיפים את השום ומזהיבים מעט מבלי לחרוך
       -   לבחירה - קוביות העגבניות (אם נוסיף, יש להביא ל
רתיחה, להנמיך את
           האש ולבשל כמו מטבוחה, ללא כיסוי, כ- 30 דקות תוך כדי בחישה  מידי
           פעם)
       -   מוזגים לסיר את רוטב העגבניות ומרתיחים תוך כדי ערבוב
       -   מכניסים לסיר בשכבות :
            -   נתחי הדג בשכבה אחת
            -   3 פלפלים חריפים שלמים (מבטיח שלילדים לא יהיה חריף)
            -   1 חבילה כוסברה קצוצה
       -   מוסיפים עוד מים רותחים עד לכיסוי הדגים, מתקנים טעמים, מטלטלים את
           הסיר מצד לצד בתנועה מעגלית ומרטיבים את הדג ברוטב
       -   לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות
       -   מוציאים בזהירות את הפלפלים החריפים ומגישים בנפרד
       -   מתקנים טעמים (יתכן שמלוח מספיק מהלימון הכבוש)
ההגשה לצד :

-   הפלפלים החריפים שהוצאנו מהסיר
  קוסקוס / בורגול
-   פרנה / בגט / חלה
-   לימון כבוש 
-   פלפלצ'ומה-אריסה
-   כוסברה קצוצה
  
.............................................................................................................................................
http://www.mountain-lite.co.uk/index.cfm?action=article.read&articleId=C8753C18-FF29-08BD-488CB59F2A5FEA57
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה